Dedektör Fiyatları

 


Dedektör fiyatları, her organizasyonda farklılık gösterir. Taşıma ve saklama yönleri bir hayli fazla olan cihazın, yararlılığı düşünülecek ve değerlendirilecek olursa ödenen fiyat, önemsenecek bir husus değildir. Bazı dedektörler yalnızca metal olduğuna dair bir gösterge barındırırken bazıları da bronz, altın ve gümüş gibi materyalleri ayrımlı gösterir. Her türden işe yarayan cihazları bu özelliklerle konumlandırmak daha yerinde bir hareket olur.

Yeraltı görüntüleme özelliği sayesinde yer altında bulunan cisimlere de ayrıntılı ışık tutan cihaz, böylelikle defineci personelin elinden düşmemektedir. Yüksek gerilime sahip ortamlarda bozulan ve verimli çalışmayan bu tip cihazlar, yanlış sinyaller gösterebilir ve kişileri fazlasıyla yanıltabilir. Yüksek gerilim hattının bulunduğu noktalarda kullanılmaması yerinde olur. Arama derinliğine göre dedektör türleri mevcuttur. Dedektör başlıkları büyüdükçe arama derinliği epeyce artmakta ve kapsam bir hayli genişlemektedir.

El dedektörü, metale karşı son derece duyarlı olan dedektör türlerindendir. Kullanımından verim alınması için metal nesnelere olabildiğince yakın tutmak gerekmektedir. Üretici firmaların belirttiği usulde kullanılmalıdır. Aksi takdirde, verim almak bir yana ürünün kullanımında sorun yaşanabilir. Hafifliğinden ötürü kolay taşınabilir olması mobil uygulamalarda kullanılan bir numaralı cihaz olmasını sağlar. Alışveriş merkezlerinde sıklıkla görürüz. Güvenlik maksadıyla kullanılır. Metal yoğunluğunu tespit edip bildirmekle yükümlü cihazdır.

Dedektörler, radyo frekansıyla çalışır. Üzerinde konumlanan bobinler, alıcı ve verici kısmı oluştururlar. Dedektör başlıkları üzerinde yer alan bobinlerin konumu iyi hesap edilerek ayarlanmalıdır. Metalin boyutu ve cinsine göre manyetik alanda değişik algılamalar oluşabilmektedir. Bu tip algılamalar konusunda, dikkatli olmak gerekir. Aksi takdirde, yanlış hedef işareti çok olağandır. Metal yüzeyinin büyüklüğüne göre metali bulma olanağı artar. Çeşitli kablolar ve hatlar, cihazın düzgün çalışması konusunda engel teşkil edebilir.    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Modelleri

Astroloji Eğitimi Ne Öğretir?

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır?