Dijital Baskılı Bombe Cam

 


Bombeli cam, erime noktasına kadar ağır bir şekilde ısıtılan düz camın, yer çekimiyle dışbükey ya da içbükey bir kalıbın içine şekil almasıyla oluşturulur. Kontrollü ve ağır bir soğutma işlemi uygulanarak tansiyon oluşması önlenen cam türünde, maksimum sıcaklık düzeyi 180°C’dir. Çok kullanışlı olarak görülen bombe camlar, dijital baskıyla birlikte ayrı bir estetik kazanır. Dijital baskılı bombe cam ürünler, bugün çoğu yerde görmeye alışık olduğumuz eserler arasındadır.

Hoş ve estetik bir dekorasyon unsuru olarak kullanılan dijital baskılı bombe cama bu denli yoğun talebin olması üreticilerinin de yüzünü güldürmektedir. Üreticiler, kullanıcılar tarafından yapılan bu taleplere yetişmek için yoğun çaba sarf ederler.

Dijital Baskılı Cam Nerelerde Kullanılır?

Dayanıklı ve kaliteli ürün gruplarında kullanılmakta olan dijital baskılı cam, pek çok sektörde tercih edilmekte ve önemli bir tanıtım aracı olarak kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Dijital baskılı camlar, bilhassa reklam ve tanıtım amacıyla yaygın şekilde kullanılarak firmaların daha etkin bir şekilde kendilerini ortaya koymalarını sağlar.

Serigrafi baskılı cam, desenli cam olarak da bilinir. Bu cam türünde, desenin ipek kalıba aktarılmasından sonra ipek baskı hattında cama basılması söz konusudur. Boya, tabancayla veya boya hattında atılmaz. Bu da onu diğer boya işlemlerinden ayırıcı bir faktördür. Mutfak tezgahlarında bu cam türleriyle farklı ve orijinal desenler ortaya konulmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Modelleri

Astroloji Eğitimi Ne Öğretir?

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır?