Hurda Nasıl Alınır?

 


Hurda değerlendirilebilen malzemelerin tekrardan doğaya karışmadan kullanılabilir hale getirilmesi için toplanması işlemidir. Hurdacılar sayesinde hurdalar adresinizden alınarak tekrardan dönüştürme merkezine getirilerek yeniden işleme alınır.

Hurdacı, hurdaları adresinizden alırken boyut ve ağırlık değerlendirmesi yapar. Her işe yarar hurdanın bir fiyatı vardır. Ancak fiyat elbette ürünün yeni hali gibi olmayacaktır. Bunun için uygun fiyat hesaplaması yapılarak teslim alınır. Hurdaların fiyatları alınacak olan malzemeye göre değişiklik gösterir. Bu nedenle her hurdanın alış fiyatı aynı değildir. Örneğin hurda demir ile hurda bakır arasındaki fiyat eşit değildir.

Hurdalar Nasıl Dönüştürülür?

Hurda malzemeler teslim alındıktan sonra geri dönüşüm için ne kadarının uygun olup olmadığı kontrol edilir. Yapılacak ayrıştırma işlemi içerisinde eğer ki hurdada kaplamalar bulunuyorsa bu durumda hurda üzerinde bulunan eskstra ürünlerinde ayrıştırması yapılır. Geri dönüşümdeki amaç her ürünün kendi alanında kullanılması olduğundan hurda üzerindeki tüm malzemeler kendi alanlarına ayrılırlar. Aynı türde olan hurdalar bir araya getirildikten sonra eritme veya ayrışma işlemi tekrardan yapılır. Bu işleme yoğurma işlemi de denilmektedir.

Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından artık hurdalar ham madde haline dönüştürülmüş demektir ve tekrardan yeni bir ürün elde edebilmek için ham madde elimize geçmiştir.  

Hurdacılık mesleği geri dönüşüm noktasında oldukça önemli ve gereklidir. Eskiden olduğu gibi ürünler kullanıldıktan sonra kaldır at şeklinde değil geri dönüşüme uygun olacak malzemelerle yapılmaktadır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Modelleri

Astroloji Eğitimi Ne Öğretir?

Türk Vatandaşlığı Nasıl Alınır?